Wachtdienst Oudenaarde HAWPO

De huisartsenwachtpost is er specifiek voor dringende hulp tijdens weekends voor alle inwoners van Oudenaarde, Zwalm, Kluisbergen, Wortegem-Petegem, Kruisem, Gavere,  Ronse, Horebeke, Maarkedal en Mater.

Toegang: Langs dezelfde ingang van de spoedafdeling van het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde, is straks elk weekend een huisarts te bereiken voor dringende medische hulp. De wachtdiensten worden zo efficiënter en meer gecentraliseerd.

Parkeren kan op de parking van het ziekenhuis. Een parkeerticket wordt voorzien.
Vanaf 3 januari 2022 zal de huisartsenwachtpost ook beschikbaar zijn voor de patiënten uit Ronse, Horebeke, Maarkedal, Mater en Wortegem.

De wachtdienst is bedoeld als permanentie voor dringende geneeskundige hulp. Het is geen verlengde van een reguliere huisartsenpraktijk.

Patiënten kunnen er niet terecht voor voorschriften van chronische of verslavende medicatie, afleveren van sportattesten of verlenen van tweede adviezen.

De dienstverlening is bedoeld voor personen die in het weekend ziek worden en een huisarts van wacht zoeken. De patiënten hoeven niet meer te zoeken naar de praktijk van wacht. Een afspraak maken wordt gestimuleerd zo kunnen lange wachttijden vermeden worden. Ook een huisbezoek kan ingepland worden, maar liefst komt de patiënt naar de wachtpost (dit is dan ook goedkoper).

Alle inwoners uit de betrokken gemeenten kunnen er terecht wanneer ze dringende medische hulp nodig hebben.

De wachtpost is telefonisch te bereiken op het nummer 1733 of op de gekende wachtdienstnummers:


De medewerker aan de receptie zal zeggen wanneer iemand kan langskomen in de wachtpost. Als iemand zich onmogelijk kan verplaatsen, dan wordt een arts ter plaatse gestuurd.

De wachtpost is open op vrijdagavond van 19 tot maandag 8 uur, net als op feestdagen (dag ervoor van 19u tot de dag erna 8 uur).